11 Temmuz 2011 Pazartesi

amigurumi çilekli yaş pastamız.

pastamızı örmeye ortadan başlıyoruz.sıkı iğne ile yuvarlağın gelişine göre arttırıyoruz.istediğimiz büyüklüğe ulaşınca yanlarını trabzan olarak devam ediyoruz.hiç arttırma yapmıyoruz.bu şekilde dümdüz aşağı kadar iniyor.ben içine silikondan daha iyi duracağını düşündüğüm için 2 cm yüksekliğinde tabaka süngerden 4-5 tane yuvarlak keserek üstüste koydum.sonra altını örüp dikiyoruz.kenarlarındaki krem şantileri trabzan yapar gibi tek zincir üstüne başlıyoruz.tığ üstü alıp batıyoruz battığımız yerden ilmek çıkartıyoruz bunları birleştirmeden tekrar tığ üstü alıp batıp ilmek alıyoruz.şu anda tığımızın üstünde 5 ilmek var bu işlemi krem şantiyi nekadar tombik istiyorsak okadar çoğaltıyoruz.benim ipim kalındı 4 kez yapmıştım.kalın ip tavsiye ederim hem tok duruyor hem çabuk örülüyor:D
krem şantimiz için yeteri kadar dolgu aldıktan sonra tığ üstündeki tüm ilmekleri bir kerede topluyoruz.sonra bir zincir çekip,ilkini yapmaya başladığımız şekilde devam ediyoruz.şantiler istediğimiz uzunluğa gelince zincir çekip bitiriyoruz.şantileri boğuk yerlerinden pastamıza dikiyoruz.
çilek sosu için ipi iki kat yapıp zincir çekiyoruz istediğimiz uzunluğa varınca dikiş ipiyle formunu verip dikiyoruz.çileklerimizi üç zincirden başlayarak sıkı iğne yöntemiyle arttıra arttıra örüyoruz.çilek tombikliğini elde edince hersırada kesekese kapatıyoruz.siyah iple minik çekirdekler yapıyoruz.renkli boncuklarla süslüyoruz.veee çilekli bonibonlu pastamız hazır.kızıma bu pastayı ördüğümde 3 yaşındaydı ortasına birde mum yapmıştım bebekleriyle doğum günü partisi yapıyorduk.çok keyifli oluyor.tavsiye ederim.şu an resimlerdeki pastamız pasajımda sahibini bekliyor.umarım yapılışını anlatabilmişimdir.ziyaretiniz için teşekkür ederim.yeni tasarımlarda görüşmek üzere.hoşçakalın:))) 

11 yorum:

  1. ustalık isteyen bir çalışma, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok tatlı olmuş ellerine sağlık aysel ablacım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım:) isminide ekleseydin tanışmış olurduk:)

      Sil
  3. adım ilayda ama bir hesabım yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. memnun oldum ilayda:)hesabın olmasada, ismini eklesende olur:) mutlu günler..

      Sil
  4. ismimi nasıl ekleyeceğimi bilmiyorumki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. profil seçin kısmından yapabilirsin veya ismini yorum sonunada ekleyebilirsin:) mutlu yıllar:)

      Sil
  5. sizede mutlu yıllar: )
    -ilayda

    YanıtlaSil